tak 10W40 jakis 700NF czy cos takiego, u mnie jest od poczatku lany 10W tak wychodzi z papierow, a w ksiazce serwisowej pisze ze od nowosci renault dopuszcza polsyntetyk. Zastanawialem sie czy nie zmienic na syntetyk i z wyzsza gorna temperatura ze wzgledu na gaz, ale narazie zostaje przy tym co jest. Cena dobra w sklepie niedaleko kupuje czesci bo mam w cenie netto i jeszcze z upustem malym, ale nawet w normalnej cenie ten olej wychodzi tanio bo cos 55zl chyba a Castrol 88zl. W sumie dla mnie a za mnie czy elf czy castrol to moze byc bo renowka te oleje stosuje a roznica w cenie spora przy tej cenie.
[O2FL] Regulacja jasności podświetlenia
Zwiń
X
-
[O2FL] Regulacja jasności podświetlenia
Witam, przekopałem forum i nic nie znalazłem na ten temat, jedynie http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ja+%B6wiate%B3 ale ten temat odnosi się do OI a ja chcę poruszyć tą samą kwestię w OII FL, jeżeli się mylę to przepraszam i proszę o wskazanie odpowiedniego tematu.
Zacznę od początku.
Postanowiłem zamątować w swojej Skodzie Octavia II FL MINT halogeny z funkcją świateł do jazdy dziennej. Ta kwestia się udała bez żadnego problemu dzięki ogromnej pomocy Eniquez'a, jeszcze raz wielkie dzięki.
Po pozytywnym zainstalowaniu świateł stwierdziłem, że założymy/wymienimy jeszcze jeden przełącznik który akurat miałem przy sobie.
Posiadałem przełącznik do regulacji wysokości przednich świateł,
a wymieniłem na przełącznik do regulacji wysokości przednich świateł z możliwością przyciemniania/rozjaśniania podświetlania.
Zgodnie z schematem było trzeba poprowadzić dodatkowo trzy przewody i teoretycznie powinno działać, ale niestety nie działa. Pojawił się błąd, że brakuje jakiegoś przycisku do zwalniania koła zaasowaego :shock: ?, nie mam pojęcia o co chodzi?
Tutaj moje pytanie czy może ktoś z was dodawał taki przełącznik albo wie jak sobie z tym problemem poradzić?
PozdrawiamMateusz
-
-
Ha, taki sam komunikat ma kolega krivak po flashowaniu bordnetza na wersję AN
i za cholerę nie wiem jak go wyeliminować (może AN jest za wysoka do Octavii?)
1 Fault Found:
02216 - Switch for Unlocking Spare Wheel (E405)
008 - Implausible Signal->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz